Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Protestujúci učitelia priniesli ministrovi bazálny darček
Zdielať na

Protestujúci učitelia priniesli ministrovi bazálny darček

BRATISLAVA / Slovo hanba skandovali nespokojní učitelia priamo pod oknami ministra financií. Ten začiatkom týždňa pedagógom odkázal, aby zachovali bazálny pokoj. Neúspech v kolektívnom vyjednávaní a navrhnuté nula-percetné navýšenie platov v januári 2017 priviedol učiteľov k bazálnemu protestu.

Minister financií učiteľom odkázal, že majú o januárovom navýšení platov rokovať so svojím ministrom školstva. Ten ich zase odkázal na kolektívne vyjednávanie, odkiaľ školských odborárov nakoniec poslal preč. Učiteľom sa nepáči, že ministerstvá si ich medzi sebou prehadzujú. "Pán minister nám dal veľkú nulu a naša reakcia je tento bazálny pochod," povedal Vladimír Crmoman z Iniciatívy slovenských učiteľov. 

Ministrovi financií priniesli protestujúci do podateľne dar. "Bazálny investičný kruh, ktorý sme priniesli ministrovi financií, ktorý obsahuje všetky dokumenty, ktoré vydalo ministerstvo financií, ministerstvo školstva a všetky odporúčania. Veríme, že pán minister začne študovať a pochopí, o čo nám ide," dodal Vladimír Crmoman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy