Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajnú naháňačku ukončil kamión
Zdielať na

Policajnú naháňačku ukončil kamión

Zdroj: iDnes.cz

ROPICE / Policajti prenasledovali dvojicu cudzincov, ktorí ušli z třineckej benzínky bez platenia. Divokú jazdu, pri ktorej vodič stíhaného auta ohrozoval autá v protismere, pomohol stopnúť vodič kamiónu, keď v spolupráci s policajtmi zatarasil cestu.

Dvaja Poliaci začali v pondelok pred policajtami utekať potom, čo nezaplatili na jednej z čerpacích staníc v třineckej časti Ropice. Polícia sa dvojicu mužov snažila zastaviť už na ulici Jablunkovská, vodič ale pokyny na zastavenie ignoroval a pokračoval v jazde v smere do centra Českého Těšína.

Na ceste, ktorá vedie z Českého Těšína na Karvinú, potom Poliak zošliapol plynový pedál a začala nebezpečná naháňačka. Pri nej dvadsaťsedemročný muž niekoľkokrát ohrozil ostatných vodičov.

"Vodiči v smere jeho jazdy aj v protismere sa mu museli vyhýbať, aby nedošlo k stretu. Svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval bezpečnosť cestnej premávky," uviedla policajná hovorkyňa Zlatuše Viačková.

Namierená zbraň

Prenasledovaní muži prešli vo vysokej rýchlosti obcami Cottbus a Lúky a blížili sa ku Karvinej. Pri odbočke na Důl ČSM ale museli zastaviť. Až kamión a namierená zbraň ho prinútili zastaviť.
Cez celú šírku cesty sa totiž po dohovore s policajtmi postavil vodič so svojím kamiónom.
"Utekajúce auto sa priblížilo k zátarasu a vodič začal brzdiť. Vo chvíli, keď už nemal kam ujsť, začal pridávať plyn a smeroval na zasahujúceho policajta, "opisuje dramatické momenty Viačková.

Až namierená zbraň donútila poľského vodiča zastaviť. "Policajti oboch mužov vytiahli z vozidla, priložili im putá a previezli ich na policajnú stanicu," dodala policajná hovorkyňa.
Muž, ktorý auto riadil, je podozrivý zo spáchania niekoľkých priestupkov v doprave, zo spáchania priestupku neuposlúchnutia výzvy a z priestupkov majetkového charakteru.

Vodič neušiel od benzínky bez zaplatenia prvýkrát. To isté urobil v polovici septembra na čerpacej stanici v Českom Těšíne. Cudzinec sa ku všetkým skutkom policajtom priznal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy