Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Štvorkilometrová policajná naháňačka
Zdielať na
Krimi

Štvorkilometrová policajná naháňačka

MORAVSKÝ SVÄTÝ JÁN / Colníci a policajti zažili na Záhorí divokú naháňačku. Chceli zastaviť muža smerujúceho z Rakúska, no ten im v Moravskom Svätom Jáne začal unikať. V aute s ním sedela len 15-ročná dievčina.

Dvadsaťosemročný muž z obce Gbely prešiel z Rakúska na Slovensko. V spomínanom Moravskom Svätom Jáne ho chceli zastaviť príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy, ale muž sa na Škode Yeti dal na útek.

Po približne štyroch kilometroch však skončil v poli. Prípad mali dlhodobo rozpracovaný kriminalisti z Trnavského kraja a Národná kriminálna agentúra, ale keďže 28-ročný muž prešiel cez hranice, požiadali o súčinnosť práve colníkov.

Aj tretí podozrivý

V aute s podozrivým sedela aj jeho len 15-ročná priateľka. Po ich zadržaní prehľadali technici jeho auto, kde našli bielu kryštalickú látku a vzápätí vykonali domovú prehliadku v Šaštíne Stráže, kde zadržali tretieho podozrivého - dvadsaťjedenročného muža. Všetci traja sú momentálne zadržaní a prebiehajú s nimi výsluchy a ďalšie procesné úkony.

Zatiaľ ešte nie je isté, komu bude vznesené obvinenie a či podá vyšetrovateľ aj návrh na väzobné stíhanie. Za takúto drogovú trestnú činnosť hrozí ale väzenie na 10 až 15 rokov..

Súvisiace články

Najčítanejšie správy