Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Bratislave sa začal veľtrh krásy Interbeauty
Zdielať na

V Bratislave sa začal veľtrh krásy Interbeauty

BRATISLAVA / V Bratislave sa začal ďalší ročník najväčšieho veľtrhu krásy na Slovensku. Niektoré novinky prekvapia dokonca aj ženy. Mladosť by vám mohli prinavrátiť napríklad špeciálne prípravky zo slimačieho slizu, ale aj zázračný krém za 500 eur.

Čo sa skrýva v kozmetickej taštičke bohatej ženy? Napríklad aj krém za päťsto eur, ktorý si na Interbeauty môžete kúpiť tiež. "Sú v ňom výťažky zo špeciálne šľachtenej ruže ako aj z porcelánového kvetu, ktorý je odjakživa používaný v tradičnej čínskej medicíne," vraví školiteľka a kozmetička Alexandra Bíroová.

Sú tu aj produkty z ázijskej kozmetiky, ktorá je už niekoľko rokov nekorunovanou kráľovnou boja proti vráskam. V krajine, kde až 70 percent populácie tvoria ženy, kozmetický priemysel využíva slimačí sliz aj výťažok z hadieho jedu. "Hadí jed vám pôsobí ako okamžitý lifting na vyrovnávanie hlbokých vrások," hovorí majiteľka predajne Monika Novotná.

Jedlá kozmetika

Ale nájdete tu aj čisto prírodnú kozmetiku, ktorá sa dá jesť, prípravok na farbenie vlasov, ktorý ich neničí, ale posilňuje a milión farieb, ktoré sú tento rok trendy na očiach, na perách, aj na hlave. 

​Ale aj krásne nechty podliehajú prísnym módnym pravidlám. Túto jeseň letí červená a zlatá. "Okrem toho sa počas Interbeauty konajú rôzne prestížne súťaže, napríklad sú to majstrovstvá Slovenskej republiky v make-upe, majstrovstvá Slovenskej republiky v manikúre prírodných nechtov alebo medzinárodne majstrovstvá s postupom do Düsseldorfu," potvrdila hovorkyňa výstaviska Incheba Martina Macková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy