Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyčíňanie Angličanov v Bratislave
Zdielať na

Vyčíňanie Angličanov v Bratislave

BRATISLAVA / Približne dve stovky anglických futbalových fanúšikov v sobotu večer ničili majetok v historickom centre hlavného mesta. Agresivita následne vyústila do vzájomných bitiek. Napadnutia hlásili aj zasahujúci policajti.

Asi 200 fanúšikov, ktorí prišli kvôli reprezentačnému zápasu, obsadili jednu z ulíc v historickej časti Bratislavy. Spočiatku sa dobre zabávali, no s pokročilou hodinou a promile v krvi začali byť niektorí z nich agresívni. Začali rozbíjať poháre, ničili zariadenie a útočili na seba.

Jeden z fanúšikov dokonca preletel sklenenou výplňou podniku.

Do konfliktu prišli aj s domácimi hosťami.

Majitelia sa ich snažili upokojiť a poslať von, no keď sa im to nedarilo, zavolali policajtov.

"My sme sedeli pri Ventúrskej a zrazu iba vidíme asi 30 policajných áut," opisuje situáciu obyvateľka mesta.

"Išli sme po meste, počuli sme veľký hluk a keď sme sa otočili, na jednej strane bola veľká skupina Angličanov a na druhej policajti. Kričali, robili bordel," dodal návštevník Roman.

Napadli policajta

Fanúšikovia nepočúvali ani zasahujúcich policajtov a v ničení podniku pokračovali. Dokonca napadli aj jedného z mužov zákona. Ťažkoodenci preto museli použiť hrubú silu.

Pre výtržnosti v Starom Meste zasahovali desiatky ťažkoodencov, ktorí uzavreli celú Sedlársku ulicu.

"Bol poškodený majetok a následne prišlo k útoku na verejného činiteľa. Hodili stoličku do príslušníka policajnej motorizovanej jednotky. Celou ulicou sú zátarasy," informoval bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

"V tejto súvislosti boli v súlade so zákonom na osobnej slobode obmedzení štyria občania Anglicka a dvaja občania Slovenskej republiky, ktorých eskortovali na políciu," dodal hovorca.

Na mieste zasahovali aj záchranári. Po potýčkach totiž prišlo k rôznym zraneniam. Jeden z ostrovanov dokonca utrpel bodno-rezné poranenie. Podľa informácií televízie JOJ ošetrenie potrebovali asi traja zasahujúci policajti.

Slováci proti Angličanovi

Muži zákona opäť zasahovali v skorých ranných hodinách na Staromestskej ulici, kde štyria Slováci napadli 57-ročného občana Anglicka. Ten skončil v nemocnici.

"Muž mal otras mozgu. No zranenia utrpeli aj 43-ročný muž, ktorý mal otvorenú ranu v oblasti brucha a 19-ročný muž bol intoxikovaný alkoholom a mal úraz hlavy. Všetci skončili v nemocnici," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

​Policajti niektorých výtržníkov riešili dohovorom, iných pokutou a ďalších zadržaním a predvedním na políciu. Situáciu v meste monitorovali až do nedeľného predpoludnia.

"Na políciu bolo celkovo predvedených šesť občanov Anglicka a sedem Slovákov," uzavrel Szeiff.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy