Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nie je čas na zmenu lídra SDKÚ, tvrdí Žitňanská
Zdielať na

Nie je čas na zmenu lídra SDKÚ, tvrdí Žitňanská

Personálne zmeny v strane podpredsedníčka SDKÚ-DS a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská rezolútne odmieta. A to aj napriek tomu, že dzurindovcom podľa viacerých prieskumov klesajú prefrencie a je tu reálna hrozba, že sa strana po marcových voľbách do parlamentu nedostane.

Urobíme všetko, ale líder ostáva

„Dnes sa treba sústrediť na 10. marca. SDKÚ-DS tri týždne pred voľbami je pripravená urobiť všetko, aby vysvetlila svojim voličom a váhajúcim, že sme pripravení dotiahnuť zmeny k právnemu štátu do konca,“ vyhlásila.

Podľa Žitňanskej každý volič má jeden hlas a štyri krúžky. „Po voľbách má SDKÚ-DS kongres, kde rieši aj personálne otázky. Toto sú otázky, ktorými sa budeme zaoberať po voľbách. Aj mňa zaujíma, akú podporu má program, ktorý reprezentujem. Aj to bude moment, ktorý budem po voľbách zvažovať, ako ďalej v politike. Ale to bude 11. marca,“ odpovedala na otázky, či bude na kongrese SDKÚ-DS po voľbách kandidovať na predsedníčku strany.

Šanca tu je! Nepremárnime ju

Lucia Žitňanská vidí v súčasnej situácii veľkú šancu, ale obáva sa, že táto šanca môže byť ľahko premárnená, čomu treba zabrániť. Upozornila na kauzy predsedu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Tie sú podľa nej možné dovtedy, pokiaľ taká situácia bude tolerovaná.

Žitňanská zároveň cíti aj obavu, akoby energia na námestiach nesmerovala k naplneniu zmien, ale k potrestaniu politikov bez rozlišovania. „Vytvára sa atmosféra skepsy, že nie je dôvod voliť, alebo hádzať prázdne hlasovacie lístky,“ zdôraznila.

Svoj názor môžete povedať už dnes! Vyberte si jednu z 26 kandidujúcich strán a HLASUJTE V ANKETE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy