Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dzurindova volebná kampaň. Bude sa prevážať vlakmi
Zdielať na

Dzurindova volebná kampaň. Bude sa prevážať vlakmi

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda bude viesť predvolebnú kampaň aj vo vlakoch. Prvýkrát bude oslovovať cestujúcich vo vlaku vo štvrtok, keď pôjde rýchlikom z Bratislavy do Michaloviec. Spolu s ním bude chodiť aj tím ľudí z SDKÚ-DS. Vo vlakoch budú ponúkať možnosť rozhovoru s Dzurindom.

Podľa sociológa Pavla Haulíka kampaň vo vlaku je len pokus o niečo, čo tu ešte nebolo a aby si to všimli médiá. "Inak je to zanedbateľné,“ povedal Haulík. Upozornil, že len malá časť populácie cestuje vlakom. "Nemyslím, že je to efektívna forma komunikácie,“ zdôraznil. Podľa neho skôr záujem médií o túto formu kampane zmultiplikuje počet tých, ktorí si to všimnú. "Môže to byť riskantné, lebo môže vzniknúť opačný efekt,“" upozornil Haulík s tým, že kampaň vo vlaku je niečo ako návšteva v domácnostiach. Ľudia majú radi to, že sa sami rozhodnú, s ktorým politikom chcú hovoriť. Môžu to vnímať ako vnucovanie,“ dodal.

V minulosti bicykel, teraz vlak

V roku 1998 Dzurinda vyskúšal pre Slovensko netypický druh predvolebnej kampane ako líder Slovenskej demokratickej koalície - bicykel. Dzurinda vtedy prešiel na bicykli so svojím tímom celé Slovensko. SDK po voľbách zostavila vládu.

Do volieb povedie stranu SDKÚ trio Dzurinda, Žitňanská a Mikloš. Podľa Dzurindovych slov je kandidátka založená najmä na odbornosti mien, ktoré sa na nej nachádzajú.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy