Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mrazy sú na ústupe, čaká nás výdatné sneženie
Zdielať na

Mrazy sú na ústupe, čaká nás výdatné sneženie

Zdá sa, že najhoršie máme za sebou! Teplôt pod -25 stupňov sa vraj už báť nemusíme. A navyše, pomaly sa môžeme pripravovať na teplý príchod jari.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Na prvý pohľad sa zdá, že zima už postupne ustupuje a aj teploty tomu nasvedčujú. Skutočne sa totiž trošku otepľuje. Ale zima rozhodne ešte nekončí.

Musíme počítať so snežením

Noc z utorka na stredu by mala byť ešte mrazivá s teplotami aj -15 °C. Zo stredy na štvrtok by sa malo výrazne otepliť. Koncom týždňa by sa mohla dokonca teplota cez deň pohybovať mierne nad nulou. Počítať ale musíme aj s výdatným snežením.

"Prichádza výrazný frontálny systém, ktorý by sa mal prejaviť extrémne silnými zrážkami, teda výdatným snežením na väčšine územia. Zasiahne to hlavne západnú časť Slovenska. A v priebehu jedného dňa môže napadnúť desať a napríklad v horských oblastiach aj nad dvadsať centimetrov snehu," uviedol meteorológ Peter Jurčovič.

Snehové záveje a jazyky

Problémy budeme mať aj na cestách. Tam by sa mali tvoriť snehové jazyky a záveje. Tento mesiac by mal byť v znamení výkyvov teploty. V niektoré dni sa síce dočkáme aj teploty okolo 5 stupňov nad nulou, ale na definitívny koniec zimy si ešte počkáme.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy