Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zákulisie aj odporúčania. To sú infovolby.sk
Zdielať na

Zákulisie aj odporúčania. To sú infovolby.sk

Organizácia MEMO 98 a tlačová agentúra SITA aj pre nadchádzajúce voľby pokračujú v spoločnom projekte informačného portálu infovolby.sk. Ambíciou je prinášať komplexný volebný informačný servis.

Všetci návštevníci  budú mať k dispozícii exkluzívne rozhovory a diskusie s kandidátmi, odborníkmi, názory občanov z rôznych regiónov a skupín obyvateľstva Slovenska, aktuálne informácie o kampani, odpočet činnosti vlády Ivety Radičovej od jej nástupu v roku 2010, no predovšetkým množstvo ďalších informácii o kandidujúcich politických subjektoch.

Analýzy a porovnania volebných programov

Pripravujeme analýzy a porovnania volebných programov politických strán, profily a rozhovory s ich lídrami, vizuálnu stránku kampaní (fotografie, billboardy, videá), kalendár aktivít politických strán, linky na ich webové stránky, ako aj stránky médií, relevantných štátnych inštitúcií a mimovládnych organizácií, prieskumy verejnej mienky, monitoring médií, manuál voliča, bezplatnú právnu pomoc, ako aj úplne znenia relevantných právne predpisov.

Všetky informácie na jednom mieste

Ideou projektu je, aby občania našli všetky informácie súvisiace s nadchádzajúcimi voľbami do NR SR v zrozumiteľnej, ľahko pristupnej a informačnej forme na jednej stránke - www.infovolby.sk.

infovolby.sk

Autori projektu budú okrem iných spolupracovať s renomovanými odborníkmi z Inštitútu pre verejné otázky, Slovenskej akadémie vied ako aj so študentami z Paneurópskej vysokej školy – Fakulty masmédií.

Na stránke sa budú informácie o kandidátoch a volebných udalostiach objavovať denne a v reálnom čase.

Spoločný projekt www.infovolby.sk je realizovaný vďaka podpore Nadácie otvorenej spoločnosti - Open Society Foundation.

Voliči, ktorí 10. marca v deň predčasných parlamentných volieb nebudú v mieste svojho trvalého bydliska, môžu do 8. marca požiadať o vydanie voličského preukazu. Viac v reportáži Petra Petrusa. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy