Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
ROZHOVOR: Finančníci chodili k nám domov, potvrdila premiérka
Zdielať na

ROZHOVOR: Finančníci chodili k nám domov, potvrdila premiérka

Finančníci z Penty chodili na návštevu do rodinného domu premiérky. Potvrdila to Iveta Radičová (SDKÚ-DS). No v čase, keď nebola vo vrcholových pozíciách.

"Je prirodzené, že predstavitelia jednej z najvýznamnejších podnikateľských skupín komunikujú a stretávajú sa so zástupcami politického spektra... Medzi verejných činiteľov, s ktorými zástupcovia Penty komunikovali, patrila aj premiérka Radičová," potvrdil stretnutia denníku SME hovorca investičnej skupiny Martin Danko. Kde sa tieto stretnutia konali, ani čo bolo ich obsahom však nespresnil.

Radičová: Boli u mňa doma

"V mojom dome bolo za tie roky na návšteve možno viac ako tisíc ľudí. Som rada, že môj dom je ústretový a pohodlný rôznym ľuďom. Viete, že pán Fico u mňa ešte nebol?" pýtala sa Radičová. Odmieta však, aby bola vťahovaná do týchto "gorilích" hier. "Prepáčte, to vážne odmietam."     

Otázky ohľadom jej návštev považuje premiérka za zásah do jej súkromia. "Nebola som verejne činná, čo toto má znamenať? Ja sa do týchto nechutností zatiahnuť nenechám. Mám okruh priateľov, známych, pán Kováčik bol u mňa x-krát a mnohí ďalší, a to ešte z čias, keď Stanko Radič robil humoristické relácie, neskôr sa nabalili ďalšie priateľstvá a kontakty. Je bežné, že komunikujete v rámci pracovných raňajok či večere alebo priateľských pozvaní," vysvetlila.

Haščák? Poznám ho

Na otázku, či je Haščák jej priateľ, odvetila, že ho iba pozná a to je všetko. Na margo kontaktov počas pôsobenia na čele vlády podotkla, že každý premiér, keď sa prerokúvajú dôležité veci na úrovni tripartity, má povinnosť s jej zástupcami rokovať. "A vy azda viete, že Republiková únia zamestnávateľov má viceprezidenta z Penty," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy