Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Program matovičovcov. Stop korupcii aj zvyšovanie zamestnanosti
Zdielať na

Program matovičovcov. Stop korupcii aj zvyšovanie zamestnanosti

Vyššia transparentnosť pri nakladaní s verejnými prostriedkami, ozdravenie verejných financií, zvyšovanie efektivity verejnej správy, vymáhateľnosti práva, spravodlivosti, bezpečnosti, podpora podnikateľského prostredia, zamestnanosti a boj proti korupcii sú hlavné priority OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností.

Program predstavili počas tohto týždňa ako "program rozumu", ktorý môže "vyviesť Slovensko z krízy ekonomickej aj morálnej". Zhodli sa na ňom všetci 150 kandidáti na poslancov Národnej rady SR. Podľa lídra obyčajných Igora Matoviča je program zostavený tak, že umožňuje vznik pravicovej koalície.

Stop korupcii

Matovičovci sa v ňom zaväzujú podporovať kroky smerujúce k zastaveniu korupcie, k transparentnému a efektívnemu výkonu verejnej moci, vymáhateľnosti práva a znižovaniu administratívnej záťaže. Tiež sa mienia zasadzovať za zodpovedné nakladanie s verejnými zdrojmi a za nezadlžovanie budúcich generácií.

Mienia podporovať budovanie vzdelanostnej spoločnosti a efektívneho školstva a prispievať k zlepšovaniu podnikateľského prostredia s cieľom zabezpečiť hospodársky rast a zníženie nezamestnanosti.

Dane pre bohatých aj chudobných

Bojovať chcú aj za efektívny a spravodlivý daňový a odvodový systém, "ktorý netrestá úspešných, ale je zároveň solidárny s nízko príjmovými skupinami obyvateľstva." Podporu sľubujú ďalej rozširovaniu priestoru pre súkromné aktivity a iniciatívy jednotlivcov a organizácií, rozvoju občianskej spoločnosti a tretieho sektora.

Mienia tiež chrániť tradičné hodnoty, rodinu, kultúrne a prírodné dedičstvo. Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti na kandidátku zlákali viaceré známe mená. Medzi inými sa do parlamentu rozhodli dostať aj novinár Eugen Korda či fyzik Martin Mojžiš.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy