Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Program 99 percent. 9+9 Priorít pre Slovensko
Zdielať na

Program 99 percent. 9+9 Priorít pre Slovensko

Osemnásť priorít so symbolickým názvom 9+9 priorít pre Slovensko predstavilo hnutie 99 % - občiansky hlas. Náklady na informačnú kampaň zverejní neskôr.

Iniciatíva sľubuje lepší každodenný život pre 99 percent občanov. K osemnástim prioritám hnutia patrí rast minimálnej mzdy, rovnaké platové ohodnotenie pre ženy aj mužov.

Dane, práca, zdravotníctvo...

Hovorí aj o spravodlivejšom daňovom a odvodovom systéme, témach ako vznik nových pracovných miest aj mimo Bratislavského kraja, plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých, rovnosť pred zákonom, dôstojné dôchodky či lacnejšie školské pomôcky.

„Budeme sa snažiť prijať také zákony, aby na Slovensku už nevládli gorily a politici a ich mecenáši prestali rozkrádať krajinu,“ poznamenal kandidát Peter Mikletič.

111 ľudí na kandidátke

Hnutie 99 % - občiansky hlas sa pôvodne zviditeľnilo občianskou výzvou, pod ktorú sa podpísali nezamestnaný Ján Sido, knihovníčka Monika Albertiová, zástupca riaditeľa banky Peter Cibula, neurochirurg Milan Mrázik, riaditeľ medzinárodného baletného súboru Mário Radačovský a mnohí ďalší.

Na kandidačnej listine figuruje 111 ľudí, ktorí sa iniciatíve prihlásili sami, alebo ich navrhli ich známi.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy