Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Národ a spravodlivosť? Tri tváre z parlamentu
Zdielať na

Národ a spravodlivosť? Tri tváre z parlamentu

Zdroj: TASR

Kandidátka strany Národ a spravodlivosť - naša strana (NaS) by mala priniesť do parlamentu problémy Slovenska a zároveň návrhy na ich riešenia. Vyhlásila to predsedníčka strany Anna Belousovová s tým, že preto nemá žiadne celebrity, lebo vo všetkej úcte k nim, toto by na pôdu parlamentu nepriniesli.

Na kandidačnej listine figurujú len tri tváre známe z parlamentu. Okrem predsedníčky sú to Rudolf Pučík a Jozef Ďuračka. Na kandidačnej listine je 60 percent ľudí s vysokoškolským vzdelaním, ženy tvoria 24 percent.  

Prvú desiatku kandidačnej listiny tvoria Anna Belousovová, Peter Herceg, Rudolf Pučík, Peter Šaško, Jozef Ďuračka, Oskar Dobrovodský, Gabriel Huraj, Oto Flimel, Vladimír Malík a Slavomír Vanka.   

Belousovová sa pozastavila nad slovami predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý na adresu nových strán povedal, že "politickí brojleri, poloblázni, dobrodruhovia, ak ich demokracia vtlačí do parlamentu, musia zostať na okraji politickej scény bez možnosti ovplyvňovať chod štátu, inak je Slovenská republika v ohrození."

Podľa predsedníčky NaS Fico v ošiali túžby po moci zabudol ako politik, čo je podstata demokracie. To je podľa Belousovovej právo ponúknuť voličom program a ľudí a voliči majú právo rozhodnúť sa.

Zdielať na

Súvisiace články