Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Lyžiari na Liptove pozor! Zlodeji lyží nespia...
Zdielať na

Lyžiari na Liptove pozor! Zlodeji lyží nespia...

Polícia v Liptovskom Mikuláši pátra po neznámych páchateľoch, ktorí sa zameriavajú na krádeže lyžiarskych výstrojov. Za ostatné dva týždne došlo v okrese minimálne k štyrom takýmto krádežiam. Zlodeji ukradli vybavenie za viac ako 6 500 eur.

Za ostatné dva týždne zmizli v okrese Liptovský Mikuláš 3 strešné boxy. Samozrejme, neboli prázdne. "Doposiaľ neznámy páchateľ v katastri obce Pribylina odcudzil uzamykateľný strešný box, v ktorom boli štyri páry lyží, tri páry lyžiarskych palíc a dve prilby," hovorí Anna Poljaková z OR PZ Liptovský Mikuláš.

Snowboardy zmizli z hotelovej lyžiarne

Majiteľovi vznikla touto krádežou škoda minimálne 2130 eur. Trúfalosť niektorých zlodejov je skutočne obrovská. Turistovi z Japonska zmizli v Jasnej dva snowboardy a to priamo z hotelovej lyžiarne. Páchateľ ich odcudzil priamo zo skrinky, ich hodnota bola 1590 eur.

Rovnako ako strešné boxy sú pre zlodejov zaujímavé aj lyže, ktoré si ich majitelia nechajú bez dozoru pred bufetom alebo reštauráciou priamo na svahu. Lyžiari z Ruska majú takúto skúsenosť: "Aj našim susedom ukradol zlodej lyže, veľmi dobré lyže... Išli do reštaurácie a keď sa vrátili, lyže boli preč."

Na margo toho Katarína Šarafínová z lyžiarskeho strediska Jasná: "V našom stredisku máme aj uzamykateľné stojany na lyže a ku krádežiam dochádza len zriedkakedy."

Extrémny bol prípad z januára minulého roka, keď zlodeji v Liptovskom Jáne ukradli skupinke poľských lyžiarov neuveriteľných 28 párov lyží, ktoré mali v autobuse pred penziónom. Jedna z poľských lyžiarok vtedy povedala: "Brali len tie lepšie a tie horšie nechali v autobuse."

Polícia vyzýva všetkých lyžiarov, aby zlodejom zbytočne neuľahčovali prácu a svoj majetok si riadne zabezpečili.

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy