Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lyžiari sa radujú, cestári smútia: Udrie zima!
Zdielať na

Lyžiari sa radujú, cestári smútia: Udrie zima!

Konečne udrie poriadna zima! V najbližších dňoch budeme musieť zo skríň ťahať čiapky, teplé kabáty aj rukavice. Slovensku sa nevyhne sneženie, čo môže skomplikovať dopravnú situáciu. Vločky budú padať minimálne do záveru víkendu. Meteorológovia varujú pred mimoriadne silným vetriskom!

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Perinbaba si tento týždeň konečne napraví reputáciu! Pomôže jej v tom studený front, ktorý k nám udrie od západu. Počasie sa začne meniť už dnes.

Záveje, silný vietor...

Očakávať tak treba tmavú oblohu a k večeru by zhruba od 800 metrov mali poletovať prvé vločky. Šarapatu môže narobiť vetrisko. Silno fúkať bude najmä na severe Slovenska. Na hrebeňoch hôr môže duť rýchlosťou  24 až 29 metrov za sekundu. Meteorológovia preto vydali výstrahu druhého stupňa.

Obloha sa ešte viac zatiahne vo štvrtok. A Slovensko sa konečne zabelie, tak ako sa patrí. Sneh bude podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu padať na väčšine územia, najviac vŕzgajúcej masy pribudne v severných kútoch krajiny.

Poriadny sneh? Naposledy v decembri

V noci podľa meteorológov teplota padne až na mínus šesť stupňov, cez deň sa ešte môže vyšplhať i nad bod mrazu. Perinbaba to však nevzdá ani v ďalších dňoch a snehovú nádielku s väčšou či menšou silou bude rozdávať minimálne do finišu víkendu.

Kým prázdninujúce deti sa môžu radovať, vodiči by si mali dať bacha! Na cestách sa môžu vytvárať nebezpečné snehové jazyky, ktoré môžu zapríčiniť kolízie.

Podobne to dopadlo aj pri prvom výraznejšom snežení začiatkom decembra. Nemálo vodičov vtedy skončilo mimo vozovky, na vytiahnutie z priekop čakali autobusy či sypače.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.


Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy