Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Imrich (39) z Komárna: Nakazil som sa žltačkou v nemocnici!
Zdielať na

Imrich (39) z Komárna: Nakazil som sa žltačkou v nemocnici!

Manželia z Radvane nad Dunajom žiadajú náhradu škody a nemajetkovej ujmy od nemocnice v Komárne. Tvrdia, že v zdravotníckom zariadení sa manžel počas hospitalizácie nakazil hepatitídou typu B. Nemocnica podozrenie zásadne odmieta.

Tridsaťdeväťročný Imrich si pred rokom v nemocnici liečil boľavú chrbticu. Dnes tvrdí, že sa tam nakazil hepatitídou typu B. O tri mesiace neskôr zožltol. Z biochémie vyšli také výsledky, ktoré boli 80-násobok normálnych hodnôt.

Na stolárstvo môže zabudnúť

Ešte aj po roku je práceneschopný. O pôvodnom povolaní stolára môže zatiaľ len snívať. "Rýchlo sa unavím, lekári povedali, že to možno pominie a možno aj nie," povedal Imrich Ježo.

Infekčná žltačka typu B sa prenáša výlučne krvou a pohlavným stykom. Manželka Imricha pracovala ako zdravotná sestra v komárňanskej nemocnici. Zistila, že na oddelení ležal v tom istom čase vo vedľajšej izbe onkologický pacient s hepatitídou typu B.

Vraj sa nakazil v nemocnici

Manželia Ježovci tvrdia, že Imrich sa nakazil cez zátku na katétri infúzie. Podľa záverov šetrenia komárňanského úradu verejného zdravotníctva sa možnosť nákazy nedá s istotou vylúčiť, ani potvrdiť. Vedenie nemocnice podozrenie odmieta. Manželia teraz žiadajú 20-tisícové odškodné, prípad chcú riešiť súdnou cestou.

Imrich Ježo_nakazený hepatitídou B_choroba

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy