Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Cestovanie počas sviatkov? IC vlaky sú už takmer vypredané!
Zdielať na

Cestovanie počas sviatkov? IC vlaky sú už takmer vypredané!

Veľké sťahovanie národov počas sviatkov je už na Slovensku tradíciou. Železnice i autobusová spoločnosť preto aj tento rok vypravia niekoľko posilnených spojov. S kúpou cestovného lístka by ste však nemali dlho otáľať. Inak sa vám neujde.

Cestovanie_sviatky_vianočné vlaky_tabuľka

TV JOJ

Niektoré vlaky sú už vypredané!

Počas vianočných sviatkov plánujú železnice vypraviť 61 posilnených vlakov a tri mimoriadne spoje. Ich predaj pritom začal presne dnes, 16. decembra. Nezabúdajte, že sú povinne miestenkové. "Miestenka stojí jedno euro, mimoriadne vlaky sú dva na trase Bratislava-Žilina-Košice a jeden späť," informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Grešnerová.

Neváhajte však s kúpou ani rozhodovaním. V priemere sú totiž na 80 percent už vypredané. Kritický je napríklad nasledujúci štvrtok 22. decembra.

Cesta IC vlakom z Bratislavy do Košíc trvá približne 5 a pol hodiny, za lístok zaplatíte 23 eur. Lístky si kupovať môžete aj cez internet na webstránke železníc.

Posilňujú sa aj autobusy

Nápor pritom očakáva aj autobusová spoločnosť. Posilnené autobusy začali jazdiť už vo štvrtok.

"V medzištátnej doprave sme od 15. do 24. decembra pridali 24 posilových spojov v smere Londýn, Paríž, Rotterdam a taký istý počet spojov z Londýna, Paríža a Rotterdamu na Slovensko," informovala hovorkyňa autobusovej spoločnosti Eva Vozárová.

Cestovných lístkov ubúda aj v smere Bratislava-východ Slovenska. A to veľmi rýchlo. Podľa hovorkyne však v prípade potreby je spoločnosť pripravená spoje posilniť.

Lietadlom pohodlne za 230 eur

Napokon rátať môžete aj s lietadlom, z Bratislavy do Košíc to je asi hodinka, pričom spiatočný lístok by vás mal stáť zhruba 230 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy