Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kandidátka Smeru? Vypadol jeden poslanec
Zdielať na

Kandidátka Smeru? Vypadol jeden poslanec

Kandidátka najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD pre nadchádzajúce voľby je bez prekvapení. Jediný, kto sa zo 62 súčasných poslancov na zoznam nedostal, je Ladislav Lazár z Košíc

S Lazárom rátame do exekutívy,“ povedal šéf strany Robert Fico. Zostávajúcich 61 zákonodarcov je umiestnených do 62. miesta. Medzi súčasných poslancov sa zmestil len advokátsky koncipient Otto Brixi, ktorý bude kandidovať z 52. miesta.

Práve Brixi na kandidátke nahradil Lazára. Brixi je podľa Fica aktívnym členom Mladých sociálnych demokratov na východe Slovenska.

Vypadol len Federič

V porovnaní s kandidátkou, ktorú predložil Smer-SD pred parlamentnými voľbami v roku 2010, k iným výraznejším zmenám nedošlo. Z prvej desiatky len vypadol Igor Federič, ktorý bol vtedy podpredsedom strany.

Teraz je v prvej desiatke Peter Kažimír, ako nový podpredseda Smeru-SD. Federič zaujal na kandidátke Kažimírovo miesto a bude kandidovať z 28. miesta.

Lodivodom Fico

Lídrom kandidačnej listiny je podľa očakávaní Robert Fico. Za ním nasledujú na kandidátke podpredsedovia v poradí Pavol Paška, Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Dušan Čaplovič a Peter Kažimír. Zo siedmeho miesta kandiduje exminister financií Ján Počiatek a za ním bývalý minister zdravotníctva a primátor Košíc Richard Raši. Deviatkou je generálny manažér strany Ján Richter. Prvú desiatku uzatvára košický krajský predseda strany a poslanec NR SR Peter Žiga.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy