Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sulík chce hlavu Uhliarika. Aj pre Galka
Zdielať na

Sulík chce hlavu Uhliarika. Aj pre Galka

Žiadny nudný štart, ale adventné vence, protestujúci obyvatelia Žehry, rozhorčený Richard Sulík a nováčik Ľubomír Galko s ochrankárom. Prvý parlamentný deň sa rozhodne neniesol v znamení pomalého pracovného rozbehu. Aspoň že v tej rýchlosti stihli poslanci urobiť prvý krok k zmrazeniu vlastných platov...

Sloboda a Solidarita si dnes podala aj ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH). Vyzýva premiérku Ivetu Radičovú a prezidenta Ivana Gašparoviča, aby vyvodili zodpovednosť. Žiadajú, aby pri tom uplatnili taký istý meter ako pri SaS.

Sulík: Uhliarik je hazardér

„Nezodpovedný prístup ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) dostal krajinu do núdzového stavu len preto, lebo nedokázal počas niekoľkých mesiacov navrhnúť alternatívny plán, ktorým by zabránil odchodu lekárov,“ skonštatoval predseda SaS Richard Sulík.

Ako poukázal, prvý návrh riešenia predložil šéf rezortu až túto sobotu. „Strana, ktorá najviac hovorí o zodpovednosti v politike, sa prejavila ako najväčší hazardér,“ vyhlásil.

Zmrazenie platov asi bude

Budúcoročné zmrazenie platov ústavných činiteľov je o krok bližšie, parlament dnes hlasmi všetkých 132 prítomných poslancov posunul do druhého čítania novelu zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov. Mzdy poslancov, členov vlády, prezidenta, predsedu a podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu, generálneho prokurátora, ombudsmana, vedúcich ústredných orgánov štátnej správy a štátnych zamestnancom vo verejnej funkcii by podľa neho zostali v roku 2012 na súčasnej úrovni.

O zmrazení parlament rokuje v skrátenom legislatívnom konaní, definitívne schválenie preto možno očakávať už na aktuálnej 26. schôdze parlamentu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy