Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
ZÁZNAM: Galko už vie, kto vynášal tajné spisy!
Zdielať na

ZÁZNAM: Galko už vie, kto vynášal tajné spisy!

Kauza odpočúvania hýbe Slovenskom už niekoľko dní. Po tom, čo v pondelok vyšlo najavo, že vojenská kontrarozviedka odpočúvala troch novinárov Pravdy a riaditeľa spravodajskej televízie Michala Gučíka, udalosti nabrali rýchly spád. Odvolaný minister Galko (SaS) pozná už vinníka...

"Jeden z vedúcich starších dôstojníkov VOS (Vojenského obranného spravodajstva) odmietol ísť na detektor lži, tento pracovník bol prevelený a pripravuje sa trestné oznámenie," povedal Galko s tým, že Robert Kaliňák porušil zákon, keď sa včera oháňal na talčovke tajnými dokumentmi.

Kaliňák riadenie Pravdy odmieta

Do emailových schránok novinárov sa od pondelka valí jedna tajná informácia za druhou. Predvčerom sa od akéhosi anonymu dostala na svetlo sveta telefonická komunikácia medzi novinárkou Pravdy Vandou Vavrovou a exministrom Kaliňákom, ako jej dáva "dobré rady."

Kaliňák a Galko si skočili do vlasov

Robert Kaliňák včera v tejto súvislosti povedal, že sa obráti na Generálnu prokuratúru SR. Tvrdí, že exminister obrany Ľubomír Galko naplnil podstatu niekoľkých trestných činov a prekročil svoje právomoci verejného činiteľa. Kaliňák sa tým podľa Galka priznal, že riadi denník Pravda.

Pri odpočúvaní chýba potrebná kontrola

Po uplynulých dňoch to vyzerá tak, že odpočúvanie na Slovensku prebieha akoby bez kontroly. Spravodajské služby sa podľa viacerých analytikov správajú ako štát v štáte. Navyše u nás neexistujú žiadne pravidlá ako nakladať s intímnimi informáciami, ktoré nie sú predmetom vyšetrovania.

Galko na chodbe kauza odpočúvania

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy