Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
ZÁZNAM: Kaliňák sa pohádal s Galkom pre špicľovanie
Zdielať na

ZÁZNAM: Kaliňák sa pohádal s Galkom pre špicľovanie

Robert Kaliňák sa pre odpočúvanie novinárky z denníka Pravda Vandy Vavrovej obráti na Generálnu prokuratúru SR. Tvrdí, že exminister obrany Ľubomír Galko naplnil podstatu niekoľkých trestných činov a prekročil svoje právomoci verejného činiteľa.

Galko prekročil svoje právmoci tým, že vojenským obranným spravodajstvom (VOS) nechal nezákonne odpočúvať Vavrovú a jej rozhovory s Kaliňákom VOS archivovala. Navyše tvrdí, že prepisy rozhovorov novinárom podstrčil Galko.

Odpočúvanie bolo podľa opozičného poslanca nelegálne, pretože v rozhovoroch s novinárkou sa nenachádzal predmet štátneho tajomstva. Kaliňák sa zároveň nepriamo prihlásil k tomu, že obsah prepisu rozhovoru s novinárkou je autentický.

Kaliňák dáva dobre rady redaktorke

Do e-mailových schránok novinárov sa valí jedna tajná informácia za druhou. Len včera sa od akéhosi anonymu dostala na svetlo sveta telefonická komunikácia medzi novinárkou Pravdy a exministrom Kaliňákom, ako jej dáva v úvodzovkách dobré rady. Premiérka žiada hlavu riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva.

Čo všetko je napísané v anonyme a aj celý prepis rozhovorov si môžete prečítať TU.

SITA

Súvisiace články