Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dnes je Sviatok všetkých svätých. Čo nás čaká?
Zdielať na

Dnes je Sviatok všetkých svätých. Čo nás čaká?

V týchto dňoch spomíname na zosnulých a na hroboch zapaľujeme sviečky. Ak sa práve dnes chystáte navštíviť cintorín, nezabudnite sa vyzbrojiť trpezlivosťou. Potrebovať ju budete najmä na cestách. Problémy s nakupovaním by ste mať nemali. Aj keď je deň pracovného pokoja, fungujú lekárne, obchody aj nemocnice. Viac zisťovala reportérka Klaudia Guzová.

Časť Slovákov má návštevu cintorínov za sebou. Už tento víkend sa rozsvietili sviečky na pamiatku našim zosnulým. No a k tomu všetkému patrí aj neporiadok. Bohužiaľ, na nejednom z cintorínov práve v tomto období kapacity kontajnérov nestačia. Pohľad na vypálené kahance, vysušené chryzantémy a použité vence vedľa kontajnéra nie je ničím výnimočný.

Na cintorín aj neskoro večer

Až do 8. novembra nechajú cintoríny svoje brány otvorené dlhšie. V Bratislave a v Košiciach od 7:00 do 20:00, v Prešove dokonca do 21:00 a v Banskej Bystrici nepretržite.

Doprava a hypermarkety

Sviatok všetkých svätých slávime dnes, zajtra si pripomenieme Pamiatku zosnulých. O svoje nákupy sa však obávať nemusíte. Nákupné centrá, hypermarkety a supermarkety by mali mať otvorené aj dnes, dokonca by sa nemali zmeniť otváracie hodiny.

Autobusy, vlaky a MHD majú premávať bez zmien v cestových poriadkoch. Spoje posilnili železnice, autobusoví dopravcovia, viac liniek bude premávať aj v MHD - konkrétne v Bratislave, viac autobusov zabezpečia aj na košické cintoríny.

Fungujú aj pohotovostné služby

No a v prípade náhlej bolesti zuba, zlomenej nohy či ruky budete môcť navštíviť pohotovostné služby a lekárne rovnako ako počas víkendu či iných sviatkov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy