Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Prišli zapáliť sviečku na hrob a... Je v ňom pochovaný niekto cudzí
Zdielať na

Prišli zapáliť sviečku na hrob a... Je v ňom pochovaný niekto cudzí

Pán Berczy zo Zlatých Moraviec išiel zapáliť sviečku na hrob starých rodičov a zistil, že je tam už pochovaný niekto cudzí. Na jednom hrobe sú teraz dva kríže ľudí, ktorí sa ani nepoznali. Znie to absurdne, ale napokon sa zistilo, kde sa stala chyba.

Na cintoríne ich čakal poriadny šok. Nielenže na mieste ich starých rodičov stoja zrazu dva kríže, je v ňom ešte k tomu pochovaný aj cudzí človek! Problémom však je, že rodina bola naposledy na cintoríne pred dvoma rokmi. Nezaplatili za hrob a preto bol pre nedostatok voľného miesta zrušený. "Veď toto je choré podľa mňa," rozčuľuje sa Anton.

Pre nezaplatený hrob a nedostatok miesta

Správca cintorína však tvrdil, že dopredu dal rodine pána Antona vedieť, že za hrob sa nezaplatilo už najmenej 40 rokov. Na pomník vraj nalepil upozornenie, že miesto treba zaplatiť.

Keďže sa tak nestalo, hrobové miesto patrí rodine muža, ktorý je tam pochovaný. To pôvodné bolo zatiaľ zrušené len papierovo. Podľa zákona nie je možné pomník len tak vyhodiť, ale niekam odložiť na tri roky. No pozostatky sú stále v hrobe, zástupcovia mesta preto ponúkli náhradné riešenie - miesto, kde by sa kosti mohli pietne uložiť...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy