Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Robotník sa zrútil zo strechy hypermarketu
Zdielať na

Robotník sa zrútil zo strechy hypermarketu

Mladý brigádnik zo Žiaru nad Hronom mal obrovskú smolu. 29-ročný muž pracoval na stavbe hypermarketu v Lučenci len jeden deň a skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Zrútil sa z niekoľkometrovej výšky.

Zdenko spadol podľa našich informácií do otvoru na streche, ktorý bude slúžiť ako vetracia šachta. Išlo o výšku asi 6 metrov. "Chcel ísť na záchod zo stavby dole, ale prečo prepadol svetlíkom nevie nikto. Nikto to nevidel, ani nepočul," hovorí zamestnávateľ zraneného.

Pomoc privolali robotníci, ktorí pracovali na prízemí. Jeho kolegovia na streche údajne spozorneli až vtedy, keď na stavbu dorazili záchranári. Tí Zdenka s dolámanou tvárou previezli do lučeneckej nemocnice. "Vzhľadom na závažné poranenia tváre, stav vyžadoval uvedenie do umelého spánku a stabilizáciu vitálnych funkcií," uviedol primár ARO Štefan Chudý.

Zamestnávateľ zraneného muža v čase úrazu na stavbe nebol, no uviedol, že Zdenko mal určite pracovné pomôcky. K príčinám tohto pracovného úrazu však budú mať čo povedať aj inšpektori práce. O prípad sa už zaujíma aj polícia.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články