Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zdesení Rómovia: Pred ohňom sme zachraňovali deti aj televízor
Zdielať na

Zdesení Rómovia: Pred ohňom sme zachraňovali deti aj televízor

V sobotu v noci zachvátili obrovské plamene rodinný dom v obci Zemplínske Kopčany. Hasičom museli pribehnúť na pomoc aj ďalšie jednotky. V dome bývalo v tom čase 11 rómskych obyvateľov, z toho najmladšie dieťa malo len tri roky. O tom, že im horí dom, im musel prísť povedať sused...

Plamene totiž začali pohlcovať zadnú časť domu, kým jej obyvatelia sa nachádzali v prednej. Zrejme preto si oheň vôbec nevšimli. Domáci ihneď začali ratovať najskôr deti, potom sa pokúšali zachrániť aspoň čo-to z majetku. Vytiahnuť sa im však podarilo z rýchlo sa šíriaceho požiaru len televízor, počítač, oblečenie a váľandu.

Zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč z HaZZ Michalovce informoval, že problémom bola technická závada na elektroinštalácii v priestore prístavby domu. Tá bola totiž provizórne riešená a nastať v nej mohol "skrat alebo prechodový odpor".

Oheň sa navyše veľmi rýchlo rozšíril aj do prednej časti domu práve vďaka drevenej strešnej konštrukcii. Obyvatelia mali preto obrovské šťastie a nikto sa nezranil. Rodina pani Natálie však prišla o všetko. Požiar totiž spôsobil škodu vo výške 10 tisíc eur.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy