Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Banskej Bystrici dala výpoveď už polovica lekárov
Zdielať na

V Banskej Bystrici dala výpoveď už polovica lekárov

Odhodených lekárskych plášťov na Slovensku pribúda. V Banskej Bystri v stredu dala výpoveď polovica lekárov a situácia je vážna i v niektorých ďalších mestách. Minister zdravotníctva tvrdí, že sú pripravení na alternatívy bez ohľadu, či výpoveď podá 2000 alebo 4000 lekárov. Zároveň ale hovorí o tom, že by konečne mali tak ako sestry prijať pozvanie za rokovací stôl.

Nielen Banská Bystrica ale i Košice, Žilina či Prešov. Tam všade sa hromadia výpovede lekárov. Minister zdravotníctva však tvrdí, že odbory doktorov k výpovediam nútia. Ivanovi Uhliarikovi sa nepáči ani postup odborárov, keď nastoľujú požiadavky bez návrhov riešení.

"Pracovne som ich nazval donucovacími výpovediami, pretože hovoria o tom, že lekár sa vzdáva práv zamestnanca v prospech odborového zväzu," povedal minister. 

Definitívne počty výpovedí zatiaľ nepoznáme. Odborári by ich mali zverejniť 1. októbra. Šéf rezortu zdravotníctva ale tvrdí, že bez ohľadu na počty lekárov , ktorí budú chcieť odísť, majú pripravené rôzne scenáre.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy