Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z Rómov milovníci Ježiša, stavajú si chrám
Zdielať na

Z Rómov milovníci Ježiša, stavajú si chrám

Desiatky Rómov z Ostrovian neďaleko Sabinova zmenili svoj život od základov. Dali sa na vieru a vstúpili do kresťanského spoločenstva. Priznávajú sa, že až doteraz nežili, ako sa patrí. Holdovali alkoholu, hazardu, niektorí aj kradli a bili svoju rodinu. Teraz sa však pustili do stavania modlitebnice.

Rómovia sa zvereli pod krídla kresťanského spoločenstva. Na dobré chodníčky ich naviedol pastor a evanjelium. Dokonca začali stavať modlitebnicu. Nazvali ju boží chrám. Tvrdia, že nespoznávajú samých seba. "Bil som ženu, deti, nadával som," priznal jeden z Rómov. "Ale keď sme spoznali Ježiša Krista, sme opak toho," dodal ďalší z nich.

Rómovia stavajú chrám vlastnými rukami už dva mesiace. Peniaze zabezpečila istá pani zo Švajčiarska. Háčik je však v tom, že modlitebňu stavajú bez povolenia a dokonca cudzom pozemku. "Určite to v blízkej budúcnosti budeme riešiť," tvrdí starosta obce Ražňany. Rómovia však majú v pláne stavbu legalizovať. 

Do kresťanského spoločenstva sa pridávajú ďalší. Dokonca aj takí, ktorí v kostole v živote neboli. Tvrdia, že: "Človek človeka nezmení, ale Boh zmení človeka." Okolie ich obviňuje zo sektárstva. Rómovia však odkazujú, že modlitebňa bude pre každého, kto sa chce pridať. 

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy