Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Žiline vyčíňali podvodníci. Veriteľov okradli o 2,5 milióna €
Zdielať na

V Žiline vyčíňali podvodníci. Veriteľov okradli o 2,5 milióna €

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil troch podnikateľov z trestného činu poškodzovania veriteľa. Konatelia dvoch obchodných spoločností sa jednoducho zlúčili dokopy a účelovými zmluvami pripravili svojich veriteľov celkovo o viac ako 2,5 milióna eur. Teraz im hrozí trest odňatia slobody.

Ešte v septembri 2004 bola v Žiline založená obchodná spoločnosť, ktorej predmetom podnikania bolo nakladanie s odpadmi. Približne po roku od založenia spoločnosti jej banka poskytla viacero úverov.

Neskôr sa na túto spoločnosť previedli práva inej spoločnosti, ktorá už úver od banky mala. Čiže dlhy boli dva. Napokon si vzala firma ešte jeden úver od tretej banky na vysokozdvižný vozík. Do tejto spoločnosti neskôr vstúpil Ľubomír F. s jeho spoločnosťou. Zrejme mal všetko dopredu premyslené.

Dosadil si tam zrejme totiž svojich konateľov a v snahe vyhnúť sa splateniu dlhov ich nahovoril k uzatvoreniu viacerých účelových a hlavne fiktívnych zmlúv. Majetok žilinskej spoločnosti sa tak znížil natoľko, že by nebol schopný pokryť pohľadávky bánk, ktorým firma dlhovala.

Vyšetrovateľ preto obvinil, Ľubomíra F. a jeho dvoch konateľov z trestného činu poškodzovania veriteľa, za čo im hrozí trest odňatia slobody od jedného do ôsmich rokov.

Policajné auto_ilustračné foto_nové

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy