Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodej dostal aj kľúče. Za krádež zdvorilo poďakoval
Zdielať na

Zlodej dostal aj kľúče. Za krádež zdvorilo poďakoval

Tomuto sa hovorí poriadna prefíkanosť. Vrátnikovi nitrianskeho Business Centra by ani len um nezišlo, že muž vydávajúci za technika, ním v skutočnosti nie je. Zlodejovi dal ochotne od kancelárií kľúče, s pomocou ktorých bola lúpež hračkou...

Počas víkendu prišiel do jednej poisťovne v Nitre za vrátnikom muž, ktorý sa predstavil ako externý zamestnanec. Tvrdil, že ide opraviť počítače. Dokonca sa predstavil menom jedného technika, ktorý naozaj do firmy chodí. Muž ďalej začal tvrdiť, že by tu mal mať obálku. Okrem toho strážnika presvedčil, že potrebuje kľúče od kancelárií. Vrátnik sa prekvapil, no dal mu ich. Neznámemu mužovi dôveroval aj preto, že firma naozaj čakala na technika. 

Vďaka dôveryhodnému strážnikovi sa muž ľahko dostal do kancelárií, kde všetko porozhadzoval. So sebou si odniesol eurá, české peniaze, ale aj USB kľúče či stravné lístky. Pri odchode odovzdal vrátnikovi kľúče a slušne sa mu pozdravil. Ten si láme hlavu nad tým, ako je možné, že zlodej vedel meno skutočného technika a dokonca aj jeho podpis. Vždy je opatrný a nechápe, ako mohol mužovi tak ľahko naletieť.

Po zlodejovi, ktorý firme spôsobil škodu 1 460 €, už pátra polícia. Za prečin krádeže mu hrozí dva roky za mrežami. Ak by ste ho spoznali, volajte na číslo 158.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy