Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prefíkaný zlodej: Zlatú retiazku vymenil za lacnú bižutériu!
Zdielať na

Prefíkaný zlodej: Zlatú retiazku vymenil za lacnú bižutériu!

Tak tomuto sa hovorí prefíkanosť! Zlodejovi, ktorý kradol v zlatníctve v nitrianskom nákupnom centre, sa darilo a to poriadne. Za pár minút mal vo svojom vrecku drahý úlovok - zlatú retiazku. Všetko mal premyslené. Ani predavačka si nič nevšimla. Šperk totiž jednoducho vymenil za lacnú bižutériu.

V obchode sa síce zdržal približne 15 minút, no aj tie mu stačili na to, by si odtiaľ odniesol zlatú retiazku. Krádež sa začala celkom nevinne. Muž si prezeral rôzne zlaté retiazky na krk a tváril sa veľmi dôveryhodne. Potom si išiel jednu z nich vyskúšať k zrkadlu. Práve vtedy si ju dal nenápadne do vrecka nohavíc.

Po celý čas mal však v jednej z rúk náhrdelník z bižutérie, ktorý si priniesol so sebou. Muž jednoducho vymenil svoj falzifikát retiazky za skutočnú, ktorú mu predavačka dala odskúšať. Tá si nevšimla, že mladík jej vrátil náhrdelník z bižutérie.

V tom čase bol v obchode aj jeho majiteľ, ktorý si paradoxne všimol, že sa niečo deje. Muža preto zastavil medzi dverami. Predavačka však stále nič netušila a majiteľa presviedčala, že muž retiazku vrátil. Po ubezpečení predavačky ho majiteľ predsa len pustil. Asi o pol hodinu sme si všimli, že muž im prešiel cez rozum. 

Po zlodejovi už pátra polícia. V obchode sa maskoval šiltovkou a poznávacím znamením by mohol byť aj monokel, ktorý mal pod okom. Ak by ste ho spoznali zavolajte na číslo 158.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy