Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lupič sa robotníkov nezľakol, ukradol vyše 18 tisíc eur
Zdielať na

Lupič sa robotníkov nezľakol, ukradol vyše 18 tisíc eur

Vyše 18-tisíc eur si dnes z banky na bratislavských Dlhých Dieloch odniesol zatiaľ neznámy lupič. Na zamestnancov vytiahol zbraň a žiadal peniaze. Keď mu ich vydali, hodil ich do pripravenej igelitovej tašky a zmizol. Túto pobočku si už raz zlodeji vytipovali - za obeť im padla v polovici apríla.

Dosiaľ neznámy maskovaný páchateľ vošiel do pobočky banky krátko po deviatej hodine. To, že v sa okolí pohybujú pracovníci zo stavby, ho vôbec nezaujímalo.

Páchateľ si to po tom, ako vošiel do pobočky banky, namieril priamo k jednej z pokladní. Keď mu zamestnankyňa oznámila, že žiadne peniaze nemá, podišiel k druhej. Tu už vošiel rovno za priehradku a pristúpil priamo k trezoru. Pracovníčke prikázal, aby zadala kód. Po otvorení vybral z trezora hotovosť a peniaze si vhodil do igelitky.

Z banky potom rýchlo utiekol. To, ako z pobočky uteká, si všimol jeden z robotníkov, ktorí pracujú na stavbe hneď oproti. "Videl som muža v tmavom oblečení." Polícia po príchode na miesto činu začala ihneď s pátraním a s preverovaním osôb. V banke sa v čase prepadu okrem zamestnancov nachádzal aj jeden klient. Nikomu sa, našťastie, nič nestalo. Hovorkyňa banky uviedla presnú sumu, o ktorú sa lupič obohatil: "Odniesol si 18-tisíc 400 eur."

Podľa polície ide o asi 30-ročného muža pevnej postavy, vysokého asi 175 centimetrov. Ako môžete vidieť aj na záberoch, oblečené mal modré rifle, čiernu mikinu s kapucňou a na hlave mal bielu šiltovku. Tvár si ukrýval pod šatkou a oči maskoval slnečnými okuliarmi. Počas celého prepadu sa ukrýval za novinami.

Ak sa polícii podarí ozbrojeného páchateľa vypátrať a zadržať, hrozí mu až 12 rokov odňatia slobody.

Lupič prepadol banku na Dlhých Dieloch

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy