Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Návrat leta vydrží aj cez víkend, čakajú nás trópy
Zdielať na

Návrat leta vydrží aj cez víkend, čakajú nás trópy

Zdá sa, že letné oblečenie ešte nemusíme dávať do skrín. Vyzerá to totiž tak, že koniec leta bude v znamení rekordných teplôt. V niektorých dňoch presiahne teplota až 30 stupňov.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Dnes by malo byť na celom našom území jasno, prípadne polooblačno. Meteorológovia však vystríhajú, že popoludní treba počítať na západe s pribúdaním oblačnosti. Večer treba počítať s ojedinelými lokálnymi búrkami, niekde môžu padať aj krúpy.

Žena na pláži_na lehátku_ilustračná foto_leto

ISIFA

Cez víkend by sa už búrky nemali vyskytovať. Denná teplota by mala v sobotu dosahovať 24 až 29, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 22 stupňov, v nedeľu bude stupňov o trošku menej - stále však príjemných 22 až 27 stupňov.

Od pondelka by sa mala teplota však opäť zvyšovať. V strede týždňa hlásia meteorológia na niektorých miestach až 34 stupňov. Nezabúdajte preto v tomto období na pitný režim, na pozore by sa mali mať ľudia s chorobami srdca.

Meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič v archívnom zázname rozoberá tohtoročné leto plné rozporov. Pozrite si rozhovor v Novinách TV JOJ o 12:00.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si Najlepšie počasie do vášho mobilu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy