Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovensko zasiahne mráz, juh Európy trápi naopak teplo
Zdielať na

Slovensko zasiahne mráz, juh Európy trápi naopak teplo

Meteorológovia upozorňujú obyvateľov severozápadného Slovenska, Liptova, Oravy, Turca, Spiša, Kysúc a Horehronia, že vo štvrtok sa v skorých ranných hodinách objaví prízemný mráz.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal pre dané lokality výstrahu prvého stupňa, ktorá vo štvrtok platí od 4:00 hod. do 8:00. Meteorológovia varujú, že v dolinách a kotlinách sa vo výške päť centimetrov nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu až -3 °C. Tento prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Príliv teplého vzduchu na naše územie vyvrcholí v nedeľu, dovtedy slnko vykukne spod mrakov len sem tam. Takéto počasie však podľa meteorológa Petra Jurčoviča vydrží len do 20. augusta, potom leto prakticky skončí. Druhá vlna tepla príde ešte okolo 10. septembra, ale na 30-tky môžeme zabudnúť.

Pozrite si predpovedný model na nasledujúce týždne (modrá farba predstavuje večerné teploty, žltá denné).

model_predpovedný_počasie_4 týždne

TV JOJ

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

Extrémne teplé počasie sužuje, naopak, južnú Európu. V Grécku sa teploty dnes okolo obeda vyšplhali až nad 37 stupňov Celsia. Teplo je aj na juhu Španielska, v Taliansku a juhozápade Turecka. Trošku chladnejšie je v Chorvátsku. Fíni si užívajú najteplejšie leto za posledných desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy