Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Prázdne sú kúpaliská... V Bratislave strata 200 tisíc eur!
Zdielať na

Prázdne sú kúpaliská... V Bratislave strata 200 tisíc eur!

Táto letná sezóna prevádzkovateľom kúpalísk nepraje. Príjemné prázdninové dni by sme spočítali na prstoch rúk a tak ostávajú bazény na mnohých miestach Slovenska zatvorené. My sme zisťovali, aké majú doteraz straty.

Kúpaliská sú "vďaka" zlému počasiu celkom logicky ľudoprázdne. Respektíve časté kvapky dažďa zatvárajú ich brány úplne. Zatvorené sú aj bufety, plavčíci majú neplánovanú dovolenku.

"V počte návštevníkov je to v porovnaní s minulým rokom pokles zhruba o 114 tisíc," hovorí Zlatica Čemanová z ekonomického útvaru STaRZ - Bratislava. Počas tejto letnej sezóny vybrali iba v Bratislave na vstupnom o 200 tisíc eur menej!

Túto stratu budú musieť vykryť z vlastných zdrojov, pretože zriaďovateľ, ktorým je v tomto prípade mesto Bratislava, poskytuje len jednorazový ročný príspevok. "Budeme musieť prijať úsporné opatrenia na znižovanie nákladov," priznáva neradostnú skutočnosť," Zlatica Čemanová z bratislavského STaRZ-u.

Situácia, samozrejme, nie je ružová ani v iných častiach Slovenska. Spokojné môžu byť len termálne kúpaliská a aquaparky. Kto z našincov si chce užiť slnko, musí vyraziť na dovolenku. Tí, ktorí ju v pláne nemajú, musia veriť, že sa naplnia predpovede meteorológov.

Už nasledujúci týždeň by mal byť teplejší a príjemné počasie by malo vydržať do polovice augusta.

Prázdne kúpaliská v Bratislave

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy