Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Polícia obvinila novinárku! Informovala o Harabinovej žene...
Zdielať na

Polícia obvinila novinárku! Informovala o Harabinovej žene...

Redaktorku denníka Sme Zuzanu Petkovú rieši polícia! A to pre článok o rodine bývalého ministra spravodlivosti a dnešného šéfa Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Dôvodom je vraj to, že písala o plate jeho manželky.

Článok vyšiel v denníku 17. októbra 2010. Gabriela Harabinová mala mať na ministerstve spravodlivosti, ktorému šéfoval aj jej manžel, výhody, o ktorých mohli iní zamestnanci len snívať . Článok si môžete prečítať TU.

Polícia obvinila 36-ročnú ženu z Bratislavy z prečinu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. "Ak mal byť niekto obvinený, tak vydavateľ alebo šéfredaktor, ktorý rozhoduje o tom, čo bude publikované. Je smutné, že sa to dostalo až takto ďaleko a verí, že ďalšie kroky budú smerovať k tomu, aby redaktorke nehrozil trest za to, že si robí svoju robotu," povedal šéfredaktor SME Matúš Kostolný.

Štefan Harabin, ktorý ako súkromná osoba podal trestné oznámenie v prípade prepustenia jeho manželky, označil stíhanie novinárky za absurdné. „Trestnoprávnu, politickú i morálnu zodpovednosť nesie politický nominant a predstaviteľ ministerstva spravodlivosti. To je neuveriteľné, že niekto má správnu stranícku knižku a známosti vo vláde, tak je nad zákonom,“  vyhlásil Harabin.

Policajný hovorca František Peczár odmietol prípad komentovať s tým, že kriminalisti majú oficiálnu pracovnú dobu do 15:30. Tu je stanovisko Lenky Škorpilovej z ministerstva spravodlivosti.

SITA/Tomáš Benedikovič

Súvisiace články