Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Exminister Harabin príde o 70 percent platu!
Zdielať na

Exminister Harabin príde o 70 percent platu!

Zdroj: SITA

Ústavný súd uznal predsedu NS SR Štefana Harabina vinného zo závažného disciplinárneho priestupku. Znížil tak jeho funkčný plat o 70 percent. Harabin na dnešnom vyhlásení rozhodnutia nebol - je na dovolenke.

Návrh na disciplinárne konanie podala 18. novembra 2010 ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská na podnet ministerstva financií za to, že opakovane nedovolil pracovníkom ministerstva financií vykonať na Najvyššom súde SR kontrolu a audit hospodárenia a navrhla, aby mu ÚS uložil disciplinárne opatrenie vo forme zníženia platu o 70 percent.

Tým, že Harabin neumožnil audítorskej skupine ministerstva vykonať na NS SR vládny audit hospodárenia s verejnými prostriedkami, dopustil sa závažného disciplinárneho previnenia.

"Verdikt vnímam ako politické rozhodnutie, je to trest za právny názor, kedy môjho predchodcu Milana Karabína v rovnakom prípade oslobodili. Disciplinárny súd zjavne porušil Ústavu SR, kedy nerešpektoval právoplatné a vykonateľné rozhodnutie Najvyššieho súdu SR," povedal na margo rozhodnutia Harabin.

Najčítanejšie správy