Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Obec prišla o hlavnú prístupovú cestu. Úsek sa tak skoro neotvorí
Zdielať na

Obec prišla o hlavnú prístupovú cestu. Úsek sa tak skoro neotvorí

BREZINY / Pri Zvolene sa zrútil most, ktorý bol v rekonštrukcii. Napriek obmedzeniam tam vošiel nákladiak s hlinou. Obec zostala bez hlavnej prístupovej cesty. Pár metrov za mostom je pritom autobusová zastávka, na ktorú sú mnohí odkázaní.

​​Nákladné auto vošlo na most v rekonštrukcii aj napriek obmedzeniam nosnosti. Pod plne naloženým nákladiakom sa most zlomil. Za ním je autobusová zastávka, na ktorú sa nedá dostať. Obec tak zostala bez hlavnej prístupovej cesty.

"Potrebujú sa dostať na zastávku, do práce, k lekárovi a nemajú ako. Ľudia sa aj napriek tomu snažia prechádzať cez vodný tok," hovorí starosta obce Breziny Ján Šatara.

Situáciou sa zaoberá vedenie kraja

Z Brezín sa dá dostať smerom na Zvolen či Krupinu iba obchádzkou cez Ostrú Lúku na R1 čo výrazne predlžuje cestu. Situáciu rieši vedenie kraja, ktoré posilnilo obchádzkové autobusové spoje.

"Pribudne lávka pre peších do dvoch týždňov a práce na rekonštrukcii mosta budú pokračovať," vysvetľuje Lenka Štepáneková, hovorkyňa Banskobystrického kraja.

Okolnosti nehody, ktorá viedla k zrúteniu mosta vyšetruje polícia. Autá ani autobusy sa cez úsek tak skoro nedostanú. "Vodiči musia rátať s tým, že úsek bude pre nich neprejazdný približne do polovice augusta," dodáva Štepáneková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy