Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
ROZHOVOR: Búrka ničila východ, takto vidí počasie odborník
Zdielať na

ROZHOVOR: Búrka ničila východ, takto vidí počasie odborník

Východ Slovenska zasiahli v noci silné lejaky. Tie napáchali viaceré škody. Ľudia tak namiesto pokojného spánku museli ratovať svoj majetok. Ten im začala zaplavovať rútiaca sa voda... Čo nás čaká najbližšie dni? V Novinách o 12-ej bol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Výdatné dažde v noci zasiahli Prešovský kraj a aj Košický kraj. Ťažkú noc mali najmä ľudia v Brestove nad Laborcom v okrese Michalovce. Na dedinku udrela prietrž mračien. Voda tam zaplavila záhrady, dvory i suterény dvoch domov. Odčerpávať ju museli pomáhať hasiči. 

Niekoľkodňové dažde a prívalová voda poškodili aj jeden z mostov v malej obci Pongrácovce neďaleko Levoče. Ten museli následne odstrániť, aby nebránil odtoku vody.

Lejaky zasiahli aj viaceré miesta v Košickom kraji. Dážď však bol voči tamojším obyvateľom milosrdnejší a nenapáchal veľké škody. Hasiči tak nemuseli nikde zasahovať. Do normálu sa vrátili i všetky veľké toky. 

O počasí sa s meteorológom Petrom Jurčovičom rozprával v Novinách o 12-ej moderátor Peter Petrus. Pozrite si video, v ktorom sa dozviete čo nás čaká a neminie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si Najlepšie počasie do vášho mobilu.

 

Andrea Hrivnáková/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články