Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Silné búrky ničili Slovensko! Pozrite sa, ako postupujú...
Zdielať na

Silné búrky ničili Slovensko! Pozrite sa, ako postupujú...

Počasie od večera ukazuje opäť svoju silu! Ak nemusíte, ešte stále v niektorých mestách či obciach radšej ani nevychádzajte z domu. Meteorológovia stále varujú pred silnými búrkami i povodňami. Medzi prvými škaredé počasie zdemolovalo ulice v Sliači, potom udrelo aj na východ či sever krajiny...

SATELITNÉ ZÁBERY POHYBUJÚCICH SA BÚROK NÁJDETE TU.

Bičujúci dážď, vetrisko, mohutné búrky aj krupobitie. To všetko od večera hrozilo na väčšine územia krajiny. Celá kuca-paca mala najskôr odštartovať v Bratislavskom kraji a potom sa presunúť aj do ďalších častí Slovenska.

Slovenský hydrometeorologický ústav pred vyčíňaním počasia vydal výstrahu druhého stupňa. "Predpokladaná intenzita nebezpečného javu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. Jav predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," informujú meteorológovia. 

Pred povodňami musia byť ostražití najmä obyvatelia stredného Slovenska. Veľká voda môže udrieť napríklad v Banskej Štiavnici, Žiari nad Hronom, Zvolene, Brezne či v Banskej Bystrici. A obavy meteorológov pred škodami sa aj naplnili.

Silný vietor zasiahol niekoľko miest a obcí. Obrovská búrka s vetrom v Sliači napáchala škody za desiatky tisíc eur. Niekoľko ulíc zostalo pre postŕhané drôty bez dodávok energie. Plechové strechy skončili na ceste. Minimálne jedno auto privalil spadnutý strom. Majiteľka mala obrovské šťastie - iba pár minút pred tým z auta vystúpila. Silná búrka šarapatila aj na stavbe cesty R1 v Tekovských Nemciach, kde zničilo benzínku.

Podobne to bolo aj v severných či východných kútoch Slovenska. Napríklad, v okrese Poprad na viacerých úsekoch polámalo stromy a boli tam neprejazdné cesty. Búrka sa v noci prehnala aj Hnileckou dolinou. Vyvracala stromiská a na niektorých miestach poškodila elektrické vedenie. Hasiči tam zasahovali v daždi až do pol šiestej rána. Podobne sa za tmy nezastavili ani ich kolegovia z Rožňavy a Dobšinej. Pozrite sa, čo dokázalo vyčíňanie počasia napáchať v našom videu.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si Najlepšie počasie do vášho mobilu.

meteopress

Súvisiace články