Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hrozia búrky aj prívalové povodne. Sledujte ONLINE, ako postupujú...
Zdielať na

Hrozia búrky aj prívalové povodne. Sledujte ONLINE, ako postupujú...

Silné búrky a dažde postihnú Slovensko aj dnes. Meteorológovia ráno aktualizovali rozsah území, kde platí 2. stupeň výstrahy pred búrkami, ktorých výskyt sa očakáva miestami ojedinele aj s krúpami, čo je potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Hrozia nám aj povodne najmä na hornom Považí a Liptove.

SATELITNÉ ZÁBERY POHYBUJÚCICH SA BÚROK NÁJDETE TU

Tento stupeň varovania platí pre takmer celé Slovensko s výnimkou Záhoria, juhovýchodu a krajného východu, kde platí miernejší prvý stupeň výstrahy. Do 15:00 trvá výstraha na východe Podunajskej nížiny, hornom Ponitrí a severozápade.

Až do večera do 21:00 má varovanie platnosť pre juh stredného Slovenska, stredné Pohronie, Horehronie a Turiec, Liptov, Oravu a Kysuce. V štyroch ďalších lokalitách - Gemeri, Spiši, Šariši a severovýchode platí 2. stupeň výstrahy pred búrkami do polnoci.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 40 až 60 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 18 až 26 metrov za sekundu.

Prívalové povodne

Naďalej je pre viaceré lokality v platnosti aj 2. stupeň výstrahy pred prívalovými povodňami. Tie sú aktuálne až do štvrtka na hornom Považí a Liptove v okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin a Žilina. Na Kysuciach platí v okrese Kysucké Nové Mesto, na Orave v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si Najlepšie počasie do vášho mobilu.

meteopress

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy