Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Druhá povodeň za týždeň! Lechnice opäť pod vodou
Zdielať na

Druhá povodeň za týždeň! Lechnice opäť pod vodou

Obyvatelia zamagurskej obce Lechnica v okrese Kežmarok si ešte nestačili vydýchnuť z pondelkovej povodne a v piatok podvečer ich zasiahla ďalšia. Na mieste bola aj naša reportérka Mária Pavlíková.

Krátko po 17:00 starosta obce Slavomír Majerčák opäť vyhlasoval III. stupeň povodňovej aktivity. Keďže prívalové vody už v pondelok poškodili reguláciu potoka Havka, v piatok sa voda liala už všade.

Okrem poškodených ciest voda zatopila niekoľko pivníc rodinných domov a poškodila miestne komunikácie. „Bol to asi trištvrtehodinový dážď. Tentoraz vody tiekla hlavne z bočných prítokov a naplnila koryto Havky,“ uviedol starosta.

Tak rýchlo ako voda prišla, tak aj odišla. Momentálne obyvatelia obce odstraňujú následky piatkovej povodne. Na pondelok zvolal starosta obce rozšírený krízový štáb, kde chce spolu s vodohospodármi nájsť riešenie, ako zabrániť podobným situáciám v budúcnosti.

Chcete vedieť vždy a všade, aké je počasie? Najpresnejšiu predpoveď počasia vám prináša len iPhone. Túto aplikáciu si môžete stiahnuť úplne zadarmo. Viac informácií nájdete tu

Zisťujeme podrobnosti, viac v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ o 19:30

TASR/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy