Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Armáda potrebuje operáciu, lekár Galko ju urobí
Zdielať na

Armáda potrebuje operáciu, lekár Galko ju urobí

Ozbrojené sily SR sú vážne choré a potrebujú okamžitú operáciu. Vyhlásil to minister obrany Ľubomír Galko s tým, že práve on je lekár, ktorý našiel odvahu pomenúvať veci pravými menami.

“Zdedili sme rezort, kde sa veľká skupina obohacovala na neférových tendroch, vymyslených súťažiach,” uviedol Galko, ktorý za najväčší výsledok svojho ročného pôsobenia na ministerstve považuje prijatie množstva protikorupčných opatrení.

“V rezorte je verejné obstarávanie nastavené tak, že akékoľvek zlyhanie v budúcnosti bude v rovine osobného zlyhania jednotlivca a s takými sa vysporiadame,” zdôraznil Galko. Podľa jeho slov sa dnes v rezorte bez jeho vedomia nič veľké nenakúpi.

Za definitívnu minulosť minister považuje stav, keď si jednotlivé sekcie rezortu počas minulej vlády objednávali to, čo chceli, bez vedomia šéfa ministerstva. “Jednotlivé sekcie môžu o tender požiadať iba vtedy, ak na to majú pridelené peniaze, počítačový systém požiadavku neschváli, ak na to nie sú peniaze,” konštatoval Galko.

Ministerstvo prepustilo 555 ľudí a peniaze v sume 3,6 mil. eur, ktoré mohli ísť na odmeny, nakoniec podľa Galka poputovali na prevádzku ozbrojených síl.

sita/Tomáš Halász

tv joj

Najčítanejšie správy