Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Firma Yazaki ukončuje výrobu. O prácu príde 207 zamestnancov
Zdielať na

Firma Yazaki ukončuje výrobu. O prácu príde 207 zamestnancov

MICHALOVCE / V meste definitívne končí firma Yazaki, ktorá sa zaoberá výrobou káblových zväzkov. Dôvodom je súčasná situácia v automobilovom priemysle.

Firma sa snažila udržať výrobu aj naďalej. V posledných dňoch padlo definitívne rozhodnutie postupne ukončiť prevádzku. V minulosti išlo o najväčšieho zamestnávateľa v regióne - prácu dával 3 500 ľuďom. Zahraničný investor vlastní v Michalovciach rozľahlý výrobný komplex a ukončenie prevádzky ovplyvní až 207 zamestnancov.

Ľudia o konci tušili

Výroba fungovala nonstop v trojzmennej prevádzke. Ľudia po poklese objednávok a presune výroby do zahraničia tušili, že sa blíži koniec. Firma už nahlásila hromadné prepúšťanie na úrad práce. Zamestnanci ešte nepoznajú presný dátum vypnutia výrobných liniek. Počas prechodného obdobia bude firma pokračovať vo výrobe až do júna 2025. Počet zamestnancov sa bude znižovať postupne v niekoľkých vlnách.

Ďalšie využitie celého výrobného komplexu je neznáme. Prepustení ľudia si budú hľadať prácu v regióne s mierou nezamestnanosti na úrovni šiestich percent. Spoločnosť však aktívne spolupracuje so všetkými zainteresovanými stranami a poskytne svojim zamestnancom maximálnu podporu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy