Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Nočná dráma v Prešove: V jednom z podnikov sa strieľalo
Zdielať na

Nočná dráma v Prešove: V jednom z podnikov sa strieľalo

PREŠOV / V jednom z podnikov v centre Prešova v utorok (21. 5.) večer zaznela streľba. Ozbrojený muž mal vystreliť z pištole po hádke s iným mužom. Guľka mala skončiť v strope a ozbrojený muž sa dal na útek. Policajti podozrivého muža dolapili o niekoľko ulíc ďalej.

Večernú atmosféru v centre tretieho najväčšieho slovenského mesta mal narušil incident, pri ktorom mal padnúť aj jeden výstrel. Policajti zadržali na jednej z ulíc podozrivého muža. "Na základe oznámenia občanom bol políciou preverovaný incident v centre Prešova. Zasahujúci policajti obmedzili na slobode konkrétnu osobu," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Ten mal krátko predtým manipulovať so zbraňou v jednom z barov. Asistovať mal pritom alkohol a po hádke s iným mužom mal z pištole vystreliť. "V celej miestnosti bolo vidieť dym. Keďže sa strieľalo, tak som sadol na zem, pre istotu," opísal barman.

"Chlapci si medzi sebou merali ego," zhodnotila barmanka z baru. Podľa jej slov muž vypil dve dvojité vodky, pri menšom konflikte vytiahol zbraň a začal strieľať. Ona sama sa skryla do zadnej miestnosti.

V bare v tom čase nebolo veľa ľudí. Podľa svedkov, ktorí tam boli, najprv muž ukazoval zbraň, následne padol výstrel. Obidvaja mali byť podľa svedkov opití a výstrel mal padnúť po hádke. Podľa polície v prípade aktuálne prebiehajú prvotné vyšetrovacie úkony, preto z uvedeného dôvodu v tomto štádiu konania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," uviedla Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy