Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Denník Jána Mečiara. Cez Slovensko na bicykli (1)...
Zdielať na

Denník Jána Mečiara. Cez Slovensko na bicykli (1)...

Jojkárska cyklistická výprava úspešne absolvovala prológ drsnej jazdy s názvom Cez Slovensko na bicykli za 5 dní. Úspešne preto, lebo prvú časť sme absolvovali vlakom. Presnejšie povedané - v jedálenskom vozni. Fyzicky sa to dalo ako-tak zvládnuť, aj keď podaktorí sme na popradskej stanici vystupovali neistým krokom.

Zatiaľ je to dobré

Ako som písal už už v nadpise, zatiaľ je to dobré. Prvý deň je totiž len taký zhromažďovací a nebojím sa povedať - socializačný. S mnohými ľuďmi sme sa nevideli celý rok, od minulého ročníka. Na stanici v Bratislave sme sa tak nadšene zvítali s Emanuelom Hasonom, známym to dabingovým hercom, a našim lekárskym sprievodom v podobe dvoch kusov utešených doktoriek.

Musím povedať, že Monika (Bruteničová) a Erika (Barkolová) úspešne odolávali nástrahám cesty vlakom, ale len do chvíle, keď v Trenčíne pristúpil známy motorkár a amatérsky kaskadér Ivan Jakeš. Podľahli jeho prirodzenému šarmu a cesta v jedálenskom vozni ubiehala ako voda Personál si nás dokonca pamätal z minulého roka. Pri pohľade na záverečný účet a skonzumované vlakové zásoby sa ani niet čo čudovať:-)

Dnes večer (v pondelok) sme sa zrazili v príjemnom penzióne Pltník v Červenom Kláštore. Okrem našej jojkárskej výpravy tu môžu návštevníci naraziť na živého Tomáša Bezdedu, profesora Jána Grexu, Mariána Lechana z Markízy a kompletnú zostavu hendikepovaných športovcov, ktorí celú trasu absolvujú spolu s nami. Zajtra k nám pribudnú ešte ďalší - napríklad Ivan "Tuli" Vojtek, Přemysl Boublík alebo Peter Čambor.

Cieľom jazdy Cez Slovensko na bicykli za 5 dní je podporiť hendikepovaných športovcov, ktorí to v našich končinách rozhodne nemajú ľahké. Počas celej jazdy z Červeného Kláštora až na Myjavu môžu ľudia prispieť na dobrú vec, ktorú zastrešuje aj naša nadácia. Viac info je na weboch nadacia.joj.sk alebo parasport24.com.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy