Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Luník IX: Ešte ani poriadne neotvorili a už mali roboty ako na kostole!
Zdielať na

Luník IX: Ešte ani poriadne neotvorili a už mali roboty ako na kostole!

Trvalo to síce dlhé roky, no od štvrtka už funguje na neslávne známom košickom sídlisku Luník IX stanica mestskej polície. Otvorili ju v budove miestneho úradu.

Na dodržiavanie poriadku na problémovom sídlisku bude dohliadať osem policajtov a ich veliteľ. Štart do služby mali podľa očakávania ostrý. Stanicu otvorili doobeda a hneď popoludní zasahovali mestskí policajti pri niekoľkých incidentoch.

Pre sťažený výkon služby budú tamojší príslušníci dostávať príplatok. Na sídlisku Luník IX nikdy predtým stanica mestskej polície nebola. Iba rómske hliadky, ktoré fungovali sporadicky. Len vtedy, keď sa na ne našli peniaze.

"Očakávam, že hliadka prispeje k zvýšeniu bezpečnosti a poriadku. Verím, že prísne zakročí najmä voči feťákom a voči ľuďom, ktorí na verejnosti pijú a porušujú verejný poriadok," vyjadril sa starosta mestskej časti Dionýz Slepčík. Viceprimátorka Renáta Lenártová sa netajila tým, že s iniciatívou zriadiť stanicu prišlo mesto Košice, ale dodala, že: "Starosta k tomu pristupoval veľmi ústretovo."

TV JOJ

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy