Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pri Kysaku našli ďalšie dve obete kanibala (†43)! Toto je ich hrob!
Zdielať na

Pri Kysaku našli ďalšie dve obete kanibala (†43)! Toto je ich hrob!

Policajti našli pri Kysaku dve ženské telá. Prezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak dodal, že súčastí odevu jednej z obetí sú predbežne zhodné s opisom posledného odevu nezvestnej ženy zo Sniny.

Obidve ženské telá ležali zabalené v igelite v lesoch v okolí Kysaku. Podľa doterajších policajných zistení je viac ako pravdepodobné, že za ich smrť môže jeden a ten istý človek. A to Matej Čurko.

Na tlačovej konferencii bol aj náš reportér Richard Bojlešik. Čo všetko sa mu podarilo zistiť, sa dozviete v Krimi Novinách už o 19:00 na TV JOJ!

Jedno z tiel bolo nahé, druhé malo na sebe zvršky oblečenia. Spišiak dodal, že súčastí odevu jednej z obetí sú predbežne zhodné s opisom posledného odevu nezvestnej ženy zo Sniny. Polícia nepotvrdila, žeby sa jednalo o Luciu Uchnárovú, keďže obete policajti ešte neidentifikovali a telá sú na expertíze.

Polícia ďalej vysvetlila, ako postupovala v celom prípade. Tajné hroby našla aj za pomoci GPS navigácie, ktorú Čurko používal na turistiku. Na tom istom mieste mal pravdepodobne skonať aj Švajčiar.

V pondelok (16. mája 2011) polícia našla čakan, peň so sviečkou, ako aj laná a skoby, pomocou ktorých vrah zrejme svoje obete vyvezoval na strom. Polícia zároveň potvrdila, že celá akcia prebehla v utorok veľmi rýchlo, operatívne so švajčiarskou políciou.

Kanibal Matej Čurko (†43) zomrel po prestrelke s policajtmi, keď ho chytili v utorok pri Kysaku. Tam sa mal stretnúť so svojou obeťou a zjesť ju. Švajčiar sa však zľakol, ohlásil to na polícii a tá nasadila policajného agenta.

Čurka policajta postrelil a obaja skončili v nemocnici. Kanibal na následky zranenia nakoniec zomrel. Dnes bol Matej Čurko pochovaný na cintoríne neďaleko Košíc.


tv joj

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy