Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bábätku dávali Sunar s kontaminovanou vodou. Rodičia spoznali svoj trest
Zdielať na

Bábätku dávali Sunar s kontaminovanou vodou. Rodičia spoznali svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA / Trojročné väzenie pre rodičov, ktorí zanedbali starostlivosť o svoju dvojmesačnú dcérku. Dievčatko podľa obžaloby zomrelo na otravu dusičnanmi po tom, čo jej rodičia miešali Sunar s kontaminovanou vodou zo studne. Tragický prípad sa odohral pred dvomi rokmi v Žiari nad Hronom, prípad definitívne uzavrel Krajský súd v Banskej Bystrici.

​Oboch rodičov posiela súd do väzenia. Bábätko kŕmili Sunarom, do ktorého pridávali vodu zo studne. Dvojmesačné dievčatko sa podľa obžaloby otrávilo dusičnanmi. "Moji klienti údajne podali tomuto maloletému dieťatku kontaminovanú voda zo studne, v dôsledku čoho potom dieťa údajne umrelo. Je im to, samozrejme, ľúto. Svoje deti majú radi a nikdy by im úmyselne neublížili," uviedla Sára Tarnociová, obhajkyňa rodičov.

Podľa súdu rodičia zanedbali starostlivosť, znečistená voda spôsobila smrť dievčatka. Banskobystrický krajský súd potvrdil obom rodičom nepodmienečné trojročné tresty. "Podľa môjho názoru sú tie tresty primerané a zákonné," zhodnotil Juraj Slezák, prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici.

V osade v Žiari nad Hronom, kde rodina býva, sú aj iní, ktorí si odtiaľ vodu naberajú. Niektorých od toho neodradili ani žalúdočné problémy. Mesto pritom pred rokmi vybudovalo v osade hygienickú stanicu s automatom na pitnú vodu, ku ktorej majú prístup. "Chceli sme sa vyhnúť aj tejto, žiaľ, tragickej udalosti, ktorá sa stala. Preto sme vybudovali túto hygienickú stanicu," vysvetlil Peter Antal, primátor mesta Žiar nad Hronom

Rozsudok je právoplatný. V najbližšej dobe tak na rodičov čaká väzenie. Súd im uložil nepodmienečný trest, keďže to nebola prvá tragédia v tejto rodine. "Moji klienti boli momentálne v podmienke, pretože im predtým už jedno dieťatko zomrelo," priblížila Tarnociová. Prvé dieťa manželov zomrelo v osade na intoxikáciu splodinami horenia, keď spalo vedľa piecky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy