Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Poľovníci zastrelili psíkov, ktorí ušli majiteľom
Zdielať na

Poľovníci zastrelili psíkov, ktorí ušli majiteľom

Bezcitnosť niektorých ľudí nepozná hraníc. Je o tom presvedčená rodina z obce Lupoč pri Lučenci. Pred dvomi týždňami prišli o dvoch štvornohých miláčikov, ktorí im v nestráženej chvíli vybehli z dvora. Hľadali dovtedy, kým ich nenašli. Toto ich pátranie však vôbec nemalo šťastný koniec.

S fotkami v ruke prešli pešo niekoľko kilometrov, obišli všetky okolité dediny, pýtali sa množstva ľudí. Svojho labradora a pitbula, ktorí boli podľa ich slov veľmi mierumilovní, našli až po niekoľkých dňoch. A to len  pár sto metrov od domu, odkiaľ ušli.

Rodina po takmer dvoch týždňoch hľadania zažila obrovský šok. Svoje psi našli pohodené pri lupočskom potoku. Obidva boli zastrelené.



Z tohto hrozného činu nechcú nikoho konkrétneho obviniť, majú však podozrenie, že to boli práve miestni poľovníci. Psi boli trafené priamo do srdca a podľa ich odhadov zbraňou, ktorú bežný občan nevlastní.

Zákon toto poľovníkom umožňuje. Psa, ktorý sa potuluje v ich revíre viac ako 200 metrov od posledného obytného domu, môžu zastreliť. Ak napriek tomu, že takýto pes neútočí a ani neprenasleduje zver.

Zastrelení psíkovia pri rieke

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy