Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia matky a dcéry na koľajisku: Obec zriadila účet na pomoc pozostalým deťom
Zdielať na

Tragédia matky a dcéry na koľajisku: Obec zriadila účet na pomoc pozostalým deťom

BEŇADIKOVÁ / Víkendová tragédia, pri ktorej sa pred prichádzajúci vlak postavila matka s dieťaťom v náručí, otriasla celým Slovenskom. Zahynula 45-ročná Zuzana a jej 8-ročná dcérka Paťka. Ľudia z blízkeho aj ďalekého okolia sa rozhodli dvom malým súrodencom, ktorí prišli o matku a sestru, pomôcť.

Po nebohej Zuzane zostali dve dospelé a dve maloleté deti. Práve im sa obyvatelia obce rozhodli v neľahkej životnej situácii, pomôcť aj finančne. Pre tento účel zriadil starosta transparentný účet. "Peniažky budú vyložene určené pre malého Šimonka, 6-ročného a Lucku, ktorá bude mať teraz 10 rokov, pre nikoho druhého," uviedol Ján Martinovič, starosta obce Beňadiková. 

​Jedným dychom dodáva, že hoci im žiadne peniaze mamu a sestru nevrátia, finančná pomoc je v tomto prípade potrebná. "Iniciatíva vyšla od ľudí, vyložene od ľudí. Mali sme veľa statusov, kde sa ľudia pýtali, či máme nejaký účet, či niečo založíme," ozrejmil Martinovič.

Číslo účtu s prosbou o pomoc zverejnili v pondelok 11. marca večer na oficiálnej stránke obce, aj na sociálnych sieťach. Reakcie ľudí, starostu, v tomto prípade pozitívne prekvapili. Okolnosti, ktoré doviedli ženu na koľajnice, so zdravotne postihnutým dieťaťom v náručí, si sám netrúfa hodnotiť. O to viac ho zarážajú komentáre niektorých ľudí na sociálnych sieťach. "Myslím si, že ľudia by nemali súdiť, tak ako súdia. Pani Zuzka bola matka od 5tich detí a vždy mala snahu sa o ne postarať dobre. Vážil som si ju," dodal starosta.

Prispieť malým deťom môžete na tomto účte:

Č.Ú.: SK06 0900 0000 0051 8809 0388
V.S.: 100100

Súvisiace články

Najčítanejšie správy